Scenarii: ideile care exprimă este arta

Revizuirea cărții lui Mike Rowdy Visual Notes: Un ghid ilustrat pentru Skeettraining. Mann, Ivanov și Editura Ferber, 2014

Ce formă de prezentare a informației o veți alege dacă doriți să o prezentați în mod viu, în detaliu, clar și, cel mai important, că ar trebui să fie imprimată în memoria publicului dvs.? Mike Rowdy, designer și ilustrator profesionist, expert în interfața cu utilizatorul de la Gomoll Research + Design, Inc., autorul cărții "Notes Notes", a cărui traducere a fost publicată în editura "MYTH", recomandă forma schițelor - o simplă, dar în același timp din punctul său de vedere, eficace.

Ce este?

O schiță este o notă structurată care combină elemente dintr-o imagine și un text, un mod de gândire folosind imagini și cuvinte. Este foarte simplu: vă aduceți aminte cum a reușit scoala să deseneze imagini de pe margini în manuale și să le semneze? Asa ca ar trebui sa stii: din punctul de vedere al profesorilor, ai rasfatat cartile, din punctul de vedere al lui Mike Rowdy ai creat schite.

Structura schițelor este simplă: pictogramă + teză de text concisă. Dar dacă încercați o întâlnire, o conferință, un webinar sau o prezentare pentru a lua note în exact această formă, veți vedea cât de mult mai bine sunt stocate informațiile. Sunteți sigur:

  • evidențiați esența
  • evidențiați detalii mai importante
  • și cel mai important - atunci, abia dacă vă uitați la notă, veți putea reproduce întreaga gamă de informații și gânduri în momentul în care ați luat nota

Cum funcționează?

Este destul de simplu să explici de ce schițele sunt amintite mai bine decât notele simple de text:

Idei ca cuvinte + idei ca imagini = gândirea ta funcționează la maxim.

Conform teoriei codării duale a informațiilor propusă de Allan Paivio în 1970, creierul uman utilizează doar două canale pentru a procesa date din exterior - verbale și vizuale. De aceea, schițele, în care verbul este combinat cu figurativul, sunt capabile să vă utilizeze pe deplin gândirea.

Cine este util?

  • Oricine se ocupă de cantități mari de informații zilnic
  • Cei care, prin natura activității lor, ar trebui să poată procesa orice informație în mod concis și astfel încât să fie amintit.
  • Cei care trebuie să înregistreze detalii și rezumate la negocieri, conferințe etc.
  • Oricine dorește să-și scrie gândurile, astfel încât mai târziu să vină la viață în memorie

Designerii și copywriterii vor putea să creeze cele mai bune texte, infografice, elemente de interfață etc. Managerii - pentru a face note importante și notați detaliile, care sunt ușor de reținut, pentru studenți - pentru a înregistra prelegeri, pentru manageri - pentru a înregistra rezumate importante în negocierile cu clienții sau conducerea. Organizatorii conferinței postulează schițe pe Internet pentru a-și promova evenimentele cu potențiali vizitatori, deoarece schițele reprezintă o modalitate simplă și vizibilă de a spune despre evenimentul care urmează.

Cum să împărțiți schițele?

"Este la fel de ușor," scrie Mike Rowdy, "cum să faci și să partajați o fotografie cu un smartphone, sau la fel de" dificil "ca și scanarea imaginilor de înaltă rezoluție și stocarea acestora în computer.

Atunci când împărțiți schițele, fotografiați-le pe camera telefonului dvs. și încărcându-le în rețeaua socială preferată, permiteți altora să vă evalueze imediat munca.

Pentru a distribui schița și pentru a ajuta alții să o înțeleagă, adăugați o scurtă descriere clară a evenimentului în timpul căruia a fost făcută și un link către celelalte lucrări.

Făcând schițe ușor de înțeles și de împărtășit, le sporiți atracția față de cititor. Poate chiar le vor împărți cu altcineva ".

Ce este important

Una dintre principalele teze ale lui Michael Rowdy: schitele sunt idei, nu arte. Nu există nicio diferență între o imagine rea și o imagine bună, pentru că chiar și o imagine aspră poate exprima în mod eficient idei. Și această carte vă poate ajuta să învățați cum să faceți niște note vizuale reci.

Noi spunem "carte", dar, de fapt, ceea ce a creat Mike Rowdy este foarte departe de forma unei cărți tradiționale. Acesta este un ghid practic pentru crearea de note vizuale, de fapt, făcute sub formă de schițe. Și nu este nimic despre faptul că manualul pentru schițe este numit. Aici puteți găsi o mulțime de sfaturi practice despre predarea acestei tehnici, tot ceea ce se spune despre "anatomia" schiței și despre notele vizuale interesante de la profesioniști. Această lucrare cu mai multe pagini este citită cu scurte texte și pictograme într-o singură respirație, iar după ce ați citit, vă atrage într-adevăr să luați un stilou și să vă creați propriile note (puteți face acest lucru chiar în carte - pentru a vă perfecționa abilitățile, există o întreagă secțiune numită My Visual Library).

Vizionați videoclipul: Viata Romaneasca -Episodul 3- (Septembrie 2019).

Lasă Un Comentariu